Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να περιγράψω την πρόταση μου για το πώς μπορεί να επιτευχθεί πολύεπίπεδη ανάπτυξη σε ολόκληρη την επαρχία Ερμιονίδος χωρίς να κουράσω με κάποιο πολυσέλιδο κείμενο και χωρίς να χρησιμοποιήσω οικονομικούς ή τεχνικούς ορισμούς.

Ας ξεκινήσουμε αρχικά με κάποιες παροχές. Το διαδίκτυο, τα social media και οι εφαρμογές τύπου Booking, AirBnB, TripAdvisor αποτελούν σήμερα την Νο1 επιλογή για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί ένα μέρος.

Η Ερμιονίδα είναι μια όμορφη περιοχή με αρκετά πλεονεκτήματα. Είναι ένας κοντινός προορισμός από την πρωτεύουσα της χώρας, βρίσκεται πολύ κοντά στο Ναύπλιο, συνορεύει με τις Σπέτσες ενώ απέχει μόλις 40 λεπτά από το θέατρο της Επιδαύρου.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, τόσο Ελλήνων, όσο και Τουριστών αγνοεί την ύπαρξη επαρχία μας. Πολύ συχνά συναντώ ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Ερμιονίδα ακόμα δε περισσότερο ακόμα και το Πόρτο Χέλι το οποίο αποτελεί την ναυαρχίδα – κράχτη της επαρχίας μας. Η δε διαδικτυακή παρουσία – προβολή της επαρχίας μας στα παραπάνω δίκτυα είναι ελάχιστη.

Το ermionida-online.gr είναι μια πλατφόρμα η οποία ως στόχο έχει να χαρτογραφήσει και να παρέχει συγκεντρωμένη την πληροφορία στον επισκέπτη, τουρίστα και επενδυτή σε μια κατανοητή γι αυτόν γλώσσα. Να το πούμε πιο απλά. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο να μπορεί να βρει τα πάντα εύκολα και γρήγορα. Όπως λειτουργεί δηλαδή ο κόσμος και το εμπόριο σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα πάμε να δούμε τώρα πως θα επιτύχουμε αφενός να βελτιώσουμε το brand της επαρχίας μας αφετέρου να επιτύχουμε πολυεπίπεδη ανάπτυξη αλλά και τι σημαίνει αυτός ο όρος.

Η Ερμιονίδα λοιπόν κάθε χρόνο δέχεται έναν Χ αριθμό επισκεπτών. Ο αριθμός αυτός πιθανότατα είναι άγνωστος. Αυτοί οι επισκέπτες, τουρίστες, επενδυτές ξοδεύουν Υ χρήματα στην επαρχία μας.

Στόχος μας ως επαρχία πρέπει να είναι να βελτιώσουμε δύο κρίσιμους δείκτες.

Αρχικά να αυξήσουμε την ροή των επισκεπτών μέσα από καλύτερη προβολή – διαφήμιση στα παραπάνω δίκτυο και δεύτερον να δώσουμε την δυνατότητα σε έναν επισκέπτη να έχει περισσότερες επιλογές ώστε να ξοδέψει – «αφήσει» περισσότερα χρήματα στις τοπικές επιχειρήσεις και τους τουρίστες.

Το ermionida-online.gr λοιπόν θέλει να επιτύχει καλύτερη προβολή όλων των περιοχών και επιλογών της Ερμιονίδας αλλά και να φέρει σε επαφή τις τοπικές επιχειρήσεις και τους τοπικούς παραγωγούς με τους Έλληνες, Αμερικάνους, Κινέζους και άλλους επισκέπτες δίνοντας την δυνατότητα στους μεν να βρουν εύκολα και να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα ενώ στους δε να πουλήσουν την παραγωγή τους σε καλύτερες τιμές σε ξένους επισκέπτες.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί πολυεπίπεδη ανάπτυξη. Από τον μεγαλοξενοδόχο μέχρι τον μικρό αγρότη. Προσωπικά ανέπτυξα την πλατφόρμα με βάση το παραπάνω σκεπτικό. Φυσικά στο μέλλον θα υπάρξουν σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά σε αυτές θα εστιάσω σε επόμενα άρθρα. Δεν προσδοκώ σε άμεσο όφελος - κέρδος.

Το ermionida-online θα έχει στενή σχέση συνεργασίας με το https://www.traveller365.com το οποίο διαθέτει στοχευόμενο τουριστικό κοινό Αμερικάνων και Βρετανών. Έτσι ώστε να επιτύχουμε καλύτερη προβολή της επαρχίας μας. Η πρόταση μου στους τοπικούς επιχειρηματίες και παραγωγούς είναι η εξής απλή. Κάντε την καταχώρηση σας εντελώς δωρεάν στην πλατφόρμα.

Αν μετά από ένα χρόνο έχουμε επιτύχει σημαντικό ποσοστό των στόχων και έχουμε δημιουργήσει εάν χρήσιμο εργαλείο το οποίο μεταφράζεται ΚΑΙ σε οικονομικά οφέλη για όλους τότε και μόνο τότε θα δούμε το πλαίσιο οικονομικής συνεργασίας. Μέχρι τότε χρησιμοποιήστε ελεύθερα και εντελώς δωρεάν την υπηρεσία.

Προσίλης Αργύρης

Δείτε την πλατφόρμα