Η πανδημία του covid-19 επιτάχυνε αναμφισβήτητα σε όλο τον κόσμο τις διαδικασίες μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.


Τα κράτη, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες προσαρμόστηκαν με βίαιο τρόπο σε μια νέα πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 2 χρόνια.


Αυτή η κρίση, δημιούργησε ή πιο σωστά, ανέδειξε ένα μοντέλο εργασίας το οποίο έχει πολλές ονομασίες όπως “εργασία από το σπίτι ή work from home” , “εργασία από απόσταση - remote work” , “εργασία από οπουδήποτε - work from anywhere”.


Αυτό το νέο μοντέλο εργασίας, το οποίο τείνει να γίνει πλέον παγκόσμια μόδα, με πολλές εταιρείες να προβάλουν ακόμα και ως παροχή προς τους εργαζομένους αυτήν την την τάση εργασίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την χώρα μας όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.


Αρχικά το συγκεκριμένο κοινό εργαζομένων, είναι συνήθως υψηλόμισθο, μορφωμένο και καλά δικτυωμένο. Είναι άνθρωποι από όλο τον κόσμο που συνήθως, αναζητούν την ποιότητα και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής / οικογενειακής ζωής.


Η Ερμιονίδα, θεωρώ πώς αποτελεί τον ιδανικό προορισμό τόσο για μεμονωμένα άτομα όσο ακόμα και για ολόκληρες ομάδες.


Ως άνθρωπος που εργάζομαι με το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας θα απαριθμήσω τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας ( εντάξει θα παινέψουμε και λίγο το σπίτι μας σε αυτό το άρθρο ).


  1. Υψηλές ταχύτητες : Στην Ερμιονίδα υπάρχει εδώ και χρόνια οπτική ίνα το οποίο εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες και σταθερό internet.

  2. Ποιότητα ζωής : Η Ερμιονίδα συνδυάζει αρμονικά το πράσινο ενώ προσφέρει τεράστια ποικιλία από παραλίες χωρίς φυσικά να απουσιάζουν τα βουνά για όσους επιθυμούν αντίστοιχες δραστηριότητες τους χειμερινούς ή καλοκαιρινούς μήνες.

  3. Γεωγραφική θέση : Η γεωγραφική θέση της Ερμιονίδας είναι ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Μόλις 2:30 ώρες από την Αθήνα, μία ώρα από το Ναύπλιο , 40 λεπτά από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με ποικιλία κοντινών επιλογών όπως Σπέτσες, Πόρος κ.α.

  4. Ιστορία & πολιτισμός : Στην Ερμιονίδα μπορείτε να επισκεφθείτε ορισμένα σημαντικά μνημεία όπως το Σπήλαιο Φράγχθι το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά σπήλαια της Ευρώπης, τις Σπηλιές στα δίδυμα κ.α.

  5. Περιοχή γεμάτη διθυράμβους : Για την Ερμιονίδα έχουν γραφτεί στον Ελληνικό και ξένο τύπο άρθρα διθυραμβοι όπως πρίν λίγα χρόνια το αφιέρωμα της daily mail που μιλούσε για το νέο Μονακό της Ευρώπης το οποίο συγκεντρώνει συνωστισμό Εφοπλιστών, μεγάλες επενδύσεις και πολυτελή ξενοδοχεία.

  6. Τοπικά προϊόντα : Στην Ερμιονίδα μπορείτε να γευτείτε την ποιότητα των τοπικών προϊόντων όπως το φημισμένο λάδι Κρανιδίου, τα Ρόδια της Ερμιόνης, μέλι από ντόπιους παραγωγούς και τόσα ακόμα.


Αν λοιπόν αναζητάς το επόμενο λιμάνι για να ρίξεις άγκυρα και να εργαστείς σε έναν σίγουρο τόπο γεμάτο εμπειρίες και καθαρό αέρα η Ερμιονίδα σε περιμένει!


Προσίλης Αργύρης

Software Engineer - Digital Nomad

https://www.argyrispro.eu/