Το ξενοδοχείο Saladi Beach αποτελεί μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ξενοδοχείο της Ερμιονίδος. Ο συνολικός αριθμός ατόμων που μπορούσε να φιλοξενήσει ήταν  1200 άνθρωποι.  Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος αν σκεφτούμε μάλιστα ότι το τέταρτο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, τα γειτονικά Δίδυμα διαθέτουν σχεδόν παρόμοιο σε αριθμό πληθυσμό.

Μπορεί να λειτούργησε πριν σχεδόν 50 χρόνια, αρχές δηλαδή του 1970 αλλά διέθετε επιλογές και παροχές που ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζουν.

Γήπεδα τένις, γκολφ και μπάσκετ. Παιδική χαρά, καταστήματα εντός του ξενοδοχείου με διάφορα σουβενίρ, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τραπέζια πινκ πόνκ, ιδιόκτητο θέατρο, τεράστια σε μέγεθος πισίνα, pool bar, bar, νυχτερινή ντίσκο, ιδιόκτητη ταβέρνα, θαλάσσια σκι είναι ορισμένες από τις επιλογές και παροχές του ξενοδοχείου. Όλα αυτά μάλιστα πριν 50 χρόνια.

Το γειτονικό χωριό Δίδυμα στο οποίο διοικητικά άνηκε η περιοχή Σαλάντι γνώρισε μεγάλη άνθιση και αναβάθμιση από την λειτουργία του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα

  1. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρήκε εργασία σε ξεχωριστές μάλιστα ειδικότητες. Οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μάγειρες, σερβιτόροι, κηπουροί, οδηγοί, φύλακες, καθαρίστριες, ρεσεψιονιστ κ.α.
  2. Ο επιχειρηματίας ανέλαβε Πρόεδρος της τοπικής ομάδας Ποσειδών διδύμων φέρνοντας στιγμές διάκρισης στα Αθλητικά δρώμενα ολόκληρης της περιοχής.
  3. Πολλοί άνθρωποι πούλησαν χωράφια και οικόπεδα τα οποία τους επέτρεψαν να κάνουν χρήσιμες αγορές και επενδύσεις.
  4. Οι τοπικές ταβέρνες, σουβλατζίδικα και τα café bar ακόμα θυμούνται και νοσταλγούν τα μεγάλα tips σε δολάρια, βρετανικές λίρες, Γερμανικά μάρκα και Γαλλικά φράγκα τα οποία άφηναν οι Τουρίστες.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν οδήγησαν σε μεγάλη αναβάθμιση της περιοχής.

Εδώ και μερικές δεκαετίες το ξενοδοχείο έχει διακόψει την λειτουργία του και η σημερινή του εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα το μεγαλείο μιας άλλης εποχής. Ο δε επιχειρηματίας δεν βρίσκεται στην ζωή από το 1999.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω αποκλειστική συνέντευξη, ίσως την μοναδική που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, από τον γαμπρό του επιχειρηματία ο οποίος και διαχειρίζεται σήμερα την όποια περιουσία έχει απομείνει στο συγκρότημα. Έτσι ώστε να μάθουμε τι κατά την γνώμη του πήγε στραβά με την επένδυση ή γιατί παραμένει έτσι η κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια.

Τέλος, χρήσιμο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το ξενοδοχείο, είναι το ρεπορτάζ της Μηχανής του Χρόνου, το οποίο θα βρείτε παρακάτω.