Η πανδημία του κορονοϊου εμφανίστηκε ξαφνικά και άλλαξε πολλά στην καθημερινότητα και τα σχέδια όλων μας.

Βρισκόμαστε αρχές Μάιου και αρκετός κόσμος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν και που θα πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας παραθέσουμε τους λόγους για να επισκεφθείτε την Ερμιονίδα το καλοκαίρι του 2020.

Ας ξεκινήσουμε!

·         Η Ερμιονίδα απέχει μόλις 2.5 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Συνεπώς είναι ιδανικός προορισμός ακόμα και για ένα mini ταξιδάκι κάποιο σαββατοκύριακο!

·         Η Ερμιονίδα διαθέτει τεράστια ποικιλία από πεντακάθαρες παραλίες. Εδώ θα βρείτε κυριολεκτικά παραλίες για όλα τα γούστα. Οργανωμένες, ερημικές, με βότσαλο, με άμμο, με ρηχά ή βαθιά νερά!

·         Εξαιρετικές επιλογές δίπλα σας. Η διαμονή στην Ερμιονίδα σας παρέχει εξαιρετικές κοντινές επιλογές. Σπέτσες, Ύδρα, Πόρος, Ναύπλιο αλλά και η Επίδαυρος με το γνωστό Θέατρο της Επιδαύρου είναι ορισμένες τέτοιες επιλογές!

·         Ποικιλία γεύσεων ακόμα και για τους πλέον απαιτητικούς γαστρονόμους! Η μεγάλη έκταση της Ερμιονίδας σας παρέχει ποικιλία και στο θέμα του φαγητού. Στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα, το Σαλάντι μπορείτε να απολαύσετε γευστικά ψαρικά δίπλα στην Θάλασσα, ενώ στα πιο ορεινά Δίδυμα, Ηλιόκαστρο( Καρακάσι ), Λουκαϊτι, Θερμησία μπορείτε να επιλέξετε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα για τους λάτρεις του κρέατος!

·         Τα ομορφότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης θα τα βρείτε εδώ! Στην Ερμιονίδα υπάρχουν ορισμένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία. Εδώ μάλιστα θα βρείτε ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης, το Amanzoe.

·         Πολλές επιλογές και σε αξιοθέατα. Στην Ερμιονίδα μπορείτε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα το οποίο έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια της Ευρώπης και στο οποίο οι Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πώς κατοικήθηκε από τους Νεάντερταλ πριν από 40,000 χρόνια! Ταυτόχρονα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σπηλιές των Διδύμων μέσα στις οποίες υπάρχουν 2 βυζαντινές Εκκλησίες στις οποίες θα βρείτε την επιγραφή του Θωμά Παλαιολόγου, αδερφού του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και έπαρχου της Πελοποννήσου κατά την τελευταία περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

·         Χόμπι ή ξεκούραση! Στην Ερμιονίδα μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ, beach volley , να κάνετε πεζοπορία σε βουνό ή δίπλα στην θάλασσα και φυσικά να ξεκουραστείτε αγναντεύοντας το υπέροχο γαλάζιο της περιοχής μας!

·         Τοπικά βιολογικά προϊόντα! Στην Ερμιονίδα μπορείτε να δοκιμάσετε το περίφημο λάδι Κρανιδίου, ντόπιο κρασί από τοπικούς παραγωγούς, μέλι, αυγά, κρέατα και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε!

·         Ποιότητα ζωής. Στην Ερμιονίδα από την πρώτη στιγμή θα αντιληφθείτε για ποιο λόγο η Daily Mail σε πρόσφατο άρθρο της χαρακτήρισε την περιοχή ως το νέο ανερχόμενο Μονακό της Ευρώπης. Ο «συνωστισμός» εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι έχουν χτίσει τις εξοχικές τους κατοικίες εδώ, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, ο καθαρός αέρας, οι φυσικές ομορφιές, τα πολυτελή σκάφη που παραθερίζουν εδώ αλλά και η γεωγραφική θέση της Ερμιονίδος αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο ήρεμη και ποιοτική ζωή.

·         Διακοπές για όλα τα βαλάντια. Στην Ερμιονίδα μπορείτε να απολαύσετε τα πάντα στις τιμές που εσείς επιθυμείτε! Τόσο στο θέμα της διαμονής, όσο και στο θέμα του φαγητού και της διασκέδασης!

Σας περιμένουμε!

Προσίλης Αργύρης

https://www.argyrispro.eu/